KREM DYNIOWO-ORZECHOWY Z NUTĄ PIERNIKOWĄ





Składniki: (na 2 porcje)
-1 i 1/3 szklanki upieczonej dyni hokkaido
-4 łyżki masła orzechowego np. migdałowego
-1 duży dojrzały banan
-4 suszone daktyle
-pół szklanki mleka roślinnego np. ryżowego
-pół łyżeczki przyprawy do piernika bez cukru
-1-2 kostki gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:
-daktyle sparzamy wrzątkiem, odstawiamy na około 10 minut, aż zmiękną i odlewamy wodę
-wszystkie składniki przekładamy do wysokiego naczynia i dokładnie blendujemy
-czekoladę trzemy na tarcę
-gotowy krem przekładamy do pucharków i posypujemy gorzką czekoladą

 
Ten przepis znajdziesz również w mojej książce!

Smacznego i na zdrowie!


6 komentarzy:

  1. Bardzo apetycznie wygląda i na pewno jest mega smaczny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też uwielbiamy łączyć dynię z masłem orzechowym :D Przepyszny miks smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam w domu wszystkie składniki! Teraz tylko chwila n uporzdkowanie kuchni i czas na gotowanie ;)

    OdpowiedzUsuń