BABECZKI CZEKOLADOWO-PIERNIKOWE Z MARCHEWKĄ



Składniki(5 większych babeczek)
-120ml oleju kokosowego rozpuszczonego i rozpuszczonego
-50g mąki owsianej
-50g mąki ryżowej
-25 kakao
-1 łyżeczka proszku do pieczenia bio
-szczypta soli

-6 łyżek cukru kokosowego (można zastąpić erytrolem/ksylitolem)
-50ml mleka roślinnego
-100g potartej marchwi
-2 łyżeczki przyprawy do piernika bez cukru
-3 jajka M

Sposób przygotowania:
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-jajka z dodatkiem słodzidła miksujemy na puch
-dodajemy kakao, przyprawę do piernika oraz marchew i miksujemy na małych obrotach
-po trochu dodajemy resztę składników nadal cały czas miksując
-masę przekładamy do foremek i pieczemy 30-40minut

Smacznego i na zdrowie!

3 komentarze:

  1. Pysznie wyglądają :) Zjadłabym :)

    OdpowiedzUsuń
  2. W środku prezentują się po prostu bajecznie <3

    OdpowiedzUsuń
  3. 46 yr old Environmental Tech Rollin Cameli, hailing from Nova Scotia enjoys watching movies like "Swarm, The" and Hooping. Took a trip to Coffee Cultural Landscape of Colombia and drives a McLaren F1. moja strona

    OdpowiedzUsuń