WYGRAJ GRANITOWĄ PATELNIE BALLARINI





Ostatnio testowałam dwie patelnie od firmy BALLARINI, które sprawdziły się rewelacyjnie w kuchni (o tym przeczytasz tutaj: KLIK .
W związku z tym mam dla was wspaniałą wiadomość- z firmą BALLARINI ruszamy z konkursem! Będzie można wygrać granitową patelnię LUCCA o wartości 99zł. Zadanie jest banalne, a jest oco walczyć!










Zadanie konkursowe:

-przygotuj zdrowe danie z patelni- może być wytrawne lub na słodko. Ważne aby było bez dodatku przetworzonych produktów typu biała mąka, cukier.
-zrób zdjęcie posiłku(najlepiej wykonanego na patelni) i przygotuj recepturę. Następnie wyślij na mój email: aktywnezywienie@wp.pl

Zasady:
-konkurs trwa od dzisiaj czyli 16.10.2015r - 30.10.2015r
-polub mój profil na facebooku oraz profil BALLARINI
-wyniki konkursu zostaną ogłoszone w tym poście w ciągu 5 dni od zakończenia konkursu
-można przesłać maksymalnie 3 zgłoszenia konkursowe
-wygrywa tylko 1 osoba







Miłej zabawy!

-------------------------------------------------
WYNIKI KONKURSU


To było bardzo ciężkie zadanie, który przepis mam nagrodzić. Najchętniej przyznałabym wszystkim nagrody, ale niestety nie mogę.
W końcu dokonałam wyboru....

PATELNIĘ BALLARINI WYGRYWA PANI
KATARZYNA KOZŁOWSKA, KTÓRA PRZESŁAŁA MI PRZEPIS NA KASZĘ PĘCZAK Z GRZYBAMI SHII-TAKE


Składniki:
pół szklanki pęczaku (odmierzamy surową kaszę)
100 gr świeżych grzybów shii-take (mogą być też suszone - ok. 50 gr)
kilka różyczek brokuła
dwie garście świeżych liści szpinaku
1 cebula
2 łyżki natki pietruszki
2 łyżki świeżej mięty
2 łyżli oliwy z oliwek extra vergin
łyżeczka klarowanego masła
pieprz, szczypta soli

Kaszę gotujemy w proporcjach: 1 porcja kaszy na 2 porcje wody, na malutkim ogniu, do wygotowania wody. Pod koniec w miarę potrzeby można dodać trochę wody.



Świeże grzyby myjemy i kroimy na plastry (suszone należy namoczyć na kilka godzin, a nawet na całą noc). Cebulę kroimy w kwadraty. Szpinak i różyczki brokuła myjemy. Rozpuszczamy klarowane masło, wrzucamy grzyby i podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy cebulę oraz brokuła i dusimy przez kolejnych kilka minut ciągle mieszając. Na koniec dodajemy liście szpinaku i grzejemy chwilę, aż zwiędną! Polewamy oliwą i posypujemy odrobiną soli i pieprzem! Można dodać posiekane orzechy albo migdały! I gotowe!

Zwyciężcę proszę o przesłanie swoich danych wraz z numerem telefonu na mój adres email: aktywnezywienie@wp.pl

Czekam 3 dni, jeśli do tej pory nie otrzymam wiadomości, nagroda trafi do innej osoby.


GRATULUJĘ!!


7 komentarzy:

  1. I co z tymi wynikami?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj! Na blogu została załączona informacja, że konkurs został przedłużony o kolejne 7 dni. Czyli do 9 listopada :). Wyniki zostaną ogłoszone w ciągu 5 dni od zakończenia konkursu.
      Pozdrawiam!

      Usuń
    2. 5 dni od 9go juz minęło. Czekamy na wyniki :)

      Usuń
  2. Dziękuję! Bardzo się cieszę!!! :o) Tym bardziej, że kasza pęczak w różnych konfiguracjach jest moim ulubionym jedzeniem, a grzyby shii-take zasługują na rozpropagowanie ze względu na swoje zdrowotne właściwości! No i dania tego typu są łatwe do przygotowania i bardzo zdrowe! A patelni granitowej nie mam i jestem jej bardzo ciekawa!

    OdpowiedzUsuń